MenuΚαλώς ήρθατε στην Axel

Το μεγάλο ταξίδι της Axel στη μόδα ξεκίνησε το 1999, με αφετηρία την Θεσσαλονίκη και προορισμό ολόκληρο τον κόσμο.

Οι παγκόσμιες τάσεις της μόδας και τεχνολογίας, η συμμετοχή στις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις και το λαμπερό φως της Μεσογείου, είναι πηγές έμπνευσης για την παρουσίαση πρωτότυπων συλλογών ένδυσης, υποδημάτων και αξεσουάρ. Οι δημιουργίες της Axel απευθύνονται στη σύγχρονη, δυναμική και πολύπλευρη γυναίκα, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, που εκφράζει την προσωπικότητά της μέσα από ένα ιδιαίτερο με θηλυκότητα στυλ.

Για την Axel κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, γι’ αυτό και μοναδική.

Η Εταιρεία

Η εξωστρέφεια της Axel είναι επιχειρηματική πρακτική. Διαγράφοντας μια σταθερή διεθνή πορεία και ανάπτυξη με συμμετοχές στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις, η Axel κατέκτησε μια σημαντική θέση στο παγκόσμιο στερέωμα της λιανικής και χονδρικής πώλησης γυναικείων ρούχων, υποδημάτων & αξεσουάρ, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με το Ελληνικό γυναικείο κοινό.

Με 15 mono brand καταστήματα ( http://world.axelaccessories.com/stores.asp ) και εκατοντάδες συνεργαζόμενα, η Axel είναι το σημείο αναφοράς για κάθε δυναμική, κομψή και γοητευτική γυναίκα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Timeline
 • 1999 Δημιουργείται το πρώτο κατάστημα Axel Accessories στη Θεσσαλονίκη.
 • 2002 Εγκαινιάζεται το δεύτερο κατάστημα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.
 • 2007 Ξεκινά η διεθνής παρουσία της Axel με τη συμμετοχή της στην έκθεση Bisutex, στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Σταθερά και κάθε χρόνο πλέον, η Axel συμμετέχει στη σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις μόδας.
 • 2009 Ξεκινά τη λειτουργία του το τρίτο κατάστημα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.
 • 2010 Απόβαση στην Αθήνα, με το πρώτο κατάστημα Axel στην περιοχή του Χαλανδρίου. Ταυτόχρονα αναπτύσσεται ταχύτατα το δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 • 2012 Τρία νέα ιδιόκτητα καταστήματα, ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Αθήνα και ένα στη Σαουδική Αραβία ξεκινούν τη λειτουργία τους. Εκδίδεται το δίγλωσσο περιοδικό Axelife.
 • 2013 Ακόμα τρία νέα mono brand καταστήματα ξεκινούν τη λειτουργία τους, στην Πορτογαλία, στη Βουλγαρία και στη Σαουδική Αραβία.
 • 2014 Η ανάπτυξη στο εξωτερικό συνεχίζεται δυναμικά με τρία νέα mono brand καταστήματα στη Σαουδική Αραβία.
 • 2015 Ξεκινά η λειτουργία δύο outlet καταστημάτων, ενός στην Αθήνα και ενός στη Θεσσαλονίκη. Δημιουργείται νέο κατάστημα λιανικής και χονδρικής στην Αθήνα, στην περιοχή της Κηφισιάς και ένα ακόμα mono brand σημείο πώλησης στην Ισπανία, στην πόλη της Μαδρίτης.
Διεθνής Παρουσία

Το εξωστρεφές και δυναμικό επιχειρηματικό μοντέλο που ακολούθησε από την ίδρυσή της η Axel Accessories, της επέτρεψε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εδραιώσει τη διεθνή παρουσία της. Παράλληλα με την ανάπτυξή της στον Ελλαδικό χώρο, η εταιρεία δημιούργησε συνεργασίες αρχικά στην κεντρική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, δεκάδες καταστήματα με τις συλλογές της Axel Accessories βρίσκονται στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική.

Με συνέπεια και συνέχεια, η Axel Accessories συμμετέχει στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, μέσα από τις οποίες προβάλλει το ολοκληρωμένο concept της επιτυγχάνοντας σημαντικές εμπορικές συνεργασίες για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

 1. Who’s next - Παρίσι, Γαλλία
 2. Bisutex - Μαδρίτη, Ισπανία
 3. Homi - Μιλάνο, Ιταλία
 4. CPM - Μόσχα, Ρωσσία
 5. PURE, Λονδίνο, Αγγλία
 6. I.L.M., Όφενμπαχ, Γερμανία
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Axel γνωρίζει ότι οφείλει να επιστρέφει ένα μεγάλο μέρος της δημιουργικότητας, του ενθουσιασμού της και των πόρων της στους ανθρώπους και στις πόλεις που στήριξαν το όραμά της.

Μαζί με τους συνεργάτες της αναζητά συνεχώς τρόπους να μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα και να αυξάνει το κοινωνικό, μέσα από δράσεις που με αφορμή τη μόδα συμβάλλουν στην προβολή ενός αειφόρου μοντέλου επιχειρηματικής δραστηριότητας και κοινωνικής πρακτικής.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής προστασίας και της προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, η εταιρεία προώθησε τη χρήση του ποδηλάτου μέσω του Axel Bike, που αποτελεί δικό της σχέδιο και διοργάνωσε διαγωνισμό τον οποίο πραγματοποίησε μέσα από τα καταστήματα και το e-shop της, για την παραχώρηση 33 ποδηλάτων σε αντίστοιχους τυχερούς. Με αυτό τον τρόπο επέλεξε να προάγει ένα φυσικό, λιγότερο ρυπογόνο τρόπο μετακίνησης για μικρές αποστάσεις, που κάνει τις πόλεις πιο φιλικές, λιγότερο θορυβώδεις και περισσότερο καθαρές.

Η Axel στηρίζει κάθε χρονιά φιλανθρωπικά ιδρύματα μέσω της ειδικής σειράς ημερολογίων και σημειωματάριων που εκδίδει και διαθέτει προς πώληση στα καταστήματα της. Το 2014 στήριξε με ιδιαίτερη χαρά τους σκοπούς του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», τόσο με τη δημιουργία ημερολογίου και σημειωματάριων, όσο και με την τοποθέτηση κουμπαράδων στα εταιρικά σημεία της.

Το Νοέμβριο του 2014 διοργανώθηκε το Exclusive Charity Dinner. Κατά τη διάρκειά του αποδόθηκε στο Ίδρυμα Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» μέρος των εσόδων που απέφερε η πώληση της ειδικής σειράς ημερολογίων της Axel, για το έτος 2013-2014. Με αυτόν τον τρόπο γνωστές προσωπικότητες από τους τομείς της πολιτικής, του επιχειρείν και της κοινωνικής δράσης της Θεσσαλονίκης μοιράστηκαν μια όμορφη και ζεστή βραδιά, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για την Axel και τη στρατηγική της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ακολουθεί.

Τον Δεκέμβριο του 2014 διοργανώθηκε για πρώτη φορά το φιλανθρωπικό Fashion Celebration Event της Axel, με χορηγό επικοινωνίας το περιοδικό Axelife, όπου μέρος των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων αποδόθηκαν στο Ίδρυμα του Ορφανοτροφείου «Η Μέλισσα» και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Μ.Α.Ζ.Ι.».

Για το 2015 εκδόθηκε η ειδική σειρά ημερολογίων και σημειωματάριων, το οποίο θα στηρίξει για άλλη μία χρονιά τους σκοπούς του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» καθώς και της κοινωνικής οργάνωσης «Άρσις» για τη φροντίδα και προστασία παιδιών.