Καλώς ήρθατε στην Axel

     
 
Η Axel γνωρίζει ότι οφείλει να επιστρέφει ένα μεγάλο μέρος της δημιουργικότητας, του ενθουσιασμού της και των πόρων της στους ανθρώπους και στις πόλεις που στήριξαν το όραμά της.

Μαζί με τους συνεργάτες της αναζητά συνεχώς τρόπους να μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα και να αυξάνει το κοινωνικό, μέσα από δράσεις που με αφορμή τη μόδα συμβάλλουν στην προβολή ενός αειφόρου μοντέλου επιχειρηματικής δραστηριότητας και κοινωνικής πρακτικής. 

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής προστασίας και της προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, η εταιρεία προώθησε τη χρήση του ποδηλάτου μέσω του Axel Bike, που αποτελεί δικό της σχέδιο και διοργάνωσε διαγωνισμό τον οποίο πραγματοποίησε μέσα από τα καταστήματα και το e-shop της, για την παραχώρηση 33 ποδηλάτων σε αντίστοιχους τυχερούς. Με αυτό τον τρόπο επέλεξε να προάγει ένα φυσικό, λιγότερο ρυπογόνο τρόπο μετακίνησης για μικρές αποστάσεις, που κάνει τις πόλεις πιο φιλικές, λιγότερο θορυβώδεις και περισσότερο καθαρές.

Η Axel στηρίζει κάθε χρονιά φιλανθρωπικά ιδρύματα μέσω της ειδικής σειράς ημερολογίων και σημειωματάριων που εκδίδει και διαθέτει προς πώληση στα καταστήματα της. Το 2014 στήριξε με ιδιαίτερη χαρά τους σκοπούς του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», τόσο με τη δημιουργία ημερολογίου και σημειωματάριων, όσο και με την τοποθέτηση κουμπαράδων στα εταιρικά σημεία της.

Το Νοέμβριο του 2014 διοργανώθηκε το Exclusive Charity Dinner. Κατά τη διάρκειά του αποδόθηκε στο Ίδρυμα Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» μέρος των εσόδων που απέφερε η πώληση της ειδικής σειράς ημερολογίων της Axel, για το έτος 2013-2014. Με αυτόν τον τρόπο γνωστές προσωπικότητες από τους τομείς της πολιτικής, του επιχειρείν και της κοινωνικής δράσης της Θεσσαλονίκης μοιράστηκαν μια όμορφη και ζεστή βραδιά, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για την Axel και τη στρατηγική της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ακολουθεί.

Τον Δεκέμβριο του 2014 διοργανώθηκε για πρώτη φορά το φιλανθρωπικό Fashion Celebration Event της Axel, με χορηγό επικοινωνίας το περιοδικό Axelife, όπου μέρος των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων αποδόθηκαν στο Ίδρυμα του Ορφανοτροφείου «Η Μέλισσα» και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Μ.Α.Ζ.Ι.».

Για το 2015 εκδόθηκε η ειδική σειρά ημερολογίων και σημειωματάριων, το οποίο θα στηρίξει για άλλη μία χρονιά τους σκοπούς του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» καθώς και της κοινωνικής οργάνωσης «Άρσις» για τη φροντίδα και προστασία παιδιών.